Cheesecake đ
Syrran fyller Ă„r och jag bakade cheesecake till kalaset.
Du behöver:
Oreobotten
- 150 g OreoÂŽs chokladkakor
- 75 g smÀlt smör
Cheesecakefyllning
- 300 g Philadelphiaost
- 250 g ricotta
- 1,75 dl strösocker
- 3 dl vispgrÀdde
- 2 tsk vaniljsocker
Dekoration
- 50 g mörk choklad Jordgubbar
- Gör sÄhÀr:
- Oreobotten
- Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smÀlta smöret.
- KlĂ€m fast ett bakplĂ„tspapper mellan botten och den löstagbara kanten pĂ„ en springform, 18â24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jĂ€mnt lager (om formen Ă€r 18 cm i diameter bör den vara Ă„tminstone 7 cm hög).
- LÄt stÄ i kylen i 20 minuter.
- Cheesecake
- Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grÀdde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gÄ att hÀlla.
- HÀll smeten över oreobottnen.
- Dekoration
- Bryt chokladen i bitar och smÀlt den över vattenbad. LÄt svalna nÄgot.
- Ringla chokladen över cheesecaken.
- LĂ„t tĂ„rtan stĂ„ övertĂ€ckt med plastfolie i frysen i 6â8 timmar.
- Ta ut tÄrtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med jordgubbar.
Mums!