Cheesecake 🎂

Syrran fyller Ă„r och jag bakade cheesecake till kalaset.


Du behöver:

Oreobotten

  • 150 g OreoÂŽs chokladkakor
  • 75 g smĂ€lt smör

Cheesecakefyllning

  • 300 g Philadelphiaost
  • 250 g ricotta
  • 1,75 dl strösocker
  • 3 dl vispgrĂ€dde
  • 2 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • 50 g mörk choklad
  •      Jordgubbar 
    Gör sÄhÀr:
    Oreobotten
    Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smÀlta smöret.
    KlĂ€m fast ett bakplĂ„tspapper mellan botten och den löstagbara kanten pĂ„ en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jĂ€mnt lager (om formen Ă€r 18 cm i diameter bör den vara Ă„tminstone 7 cm hög). 
    LÄt stÄ i kylen i 20 minuter.
    Cheesecake 
    Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grÀdde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gÄ att hÀlla.
    HÀll smeten över oreobottnen.
    Dekoration
    Bryt chokladen i bitar och smĂ€lt den över vattenbad. LĂ„t svalna nĂ„got.
    Ringla chokladen över cheesecaken.
    LĂ„t tĂ„rtan stĂ„ övertĂ€ckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar.
    Ta ut tÄrtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med jordgubbar.
Mums!




Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

idanilson.blogg.se

Ibland undrar jag varför jag ens har en blogg...

RSS 2.0